Over VDAB

Over VDAB

Benieuwd naar voorwoord van onze voorzitter Jef Roos en onze gedelegeerd bestuurder Fons Leroy? Lees het hier.

Onze medewerkers

Dat VDAB een vrouwvriendelijke omgeving is, bewijzen de cijfers. Maar liefst 71,17% van de VDAB’ers is een vrouw. Meer nog, 48,5 % van de leidinggevende functies wordt ingevuld door een vrouw. Een resultaat waar we terecht fier op zijn. Hiermee overschrijden we zelfs het streefdoel van 40% vrouwelijke leidinggevenden van de Dienst Diversiteitsbeleid.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA. Het maakt deel uit van onze strategische keuzes en het krijgt vorm op alle niveaus van onze organisatie. Met resultaat. Zo kregen we de ‘Lean and Green’-award, een erkenning voor bedrijven die zich engageren om binnen een termijn van 5 jaar hun CO2-uitstoot van logistieke- en transportactiviteiten met minimaal 20% te verminderen. We vermelden ook graag onze samenwerking met de bouwsector en hun sociale partners in het kader van het BEN-actieplan en EU2020. Samen werkten we aan een aantal opleidingen uit die inspelen op de verduurzaming binnen de sector. Voor meer info: http://www.vdab.be/duurzaambouwen/.

Klachtenmanagement

VDAB legt de lat steeds hoger. Na elke klacht wordt er een ontvangstmelding en een antwoordbrief verstuurd. Bovendien streven we ernaar om voor 75% van de dossiers de behandelingstermijn binnen maximaal 20 dagen te houden (i.p.v. 45 dagen bij decreet). Onze klantendiensten haalden die deadline van 20 dagen bij maar liefst 81% van de dossiers. We deden daarmee een pak beter dan in 2015 (71 %).

Lees het volledige artikel